70 88 77 582 w 34
wiślij sms o tresci WNIOSEK na 7393 (3.69 zł za sms)

Kapusta kiszona król sklep Karlino

Zakupy Ratalne bez bik na sam dowód osobisty bez wychodzenia z domu

Kapusta kiszona król sklep Karlino

Kapusta kiszona taka jak dawniej

Właściwości lecznicze kiszonej kapusty są powszechnie znane. Istnieje obecne też popularny składnik wielu tradycyjnych, polskich potraw. Wśród wygodnych w interesach kiszonek różnego pochodzenia naturalną perełką jest kapusta kiszona pochodząca z Ekologicznego Gospodarstwa Domowego Danuty i Piotra Król. Stary i własny sposób produkcji sprawiają, że jest toż niewątpliwie duży produkt, o wyjątkowych walorach smakowych i prozdrowotnych.

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Wysoka zawartość witaminy C

Kapusta kiszona jest odpowiednim składnikiem stosowanym w naszej kuchni, który zazwyczaj spożywa się jesienią i zimą. Dlaczego? Kiszonki zawierają cenne probiotyki, które zasiedlając naszą florę bakteryjną tworzą własną obronę przed sezonowymi infekcjami i podnoszą odporność przeciwko wirusom. Ukiszona (nie kwaszona!) kapusta jest mocną skarbnicą dobrze przyswajalnej witaminy C, a ponadto rutyny, jakie są znanymi składnikami aptecznych tabletek na siłę. Zamiast więc sięgać po medykamenty, właściwie jest spożywać kapustę kiszoną, która jest w smaku niskokaloryczna i lekkostrawna. Najlepiej przy tym znajdować kapustę ze doświadczonych źródeł, takich jak teraz Ekologiczne Gospodarstwo Domowe Danuty i Piotra Król, spotykające się w Kinowie, nieopodal Kołobrzegu. Kapusta „Król” jest kiszona tradycyjnie w dębowych beczkach, a zastosowane do jej realizacji główki wychodzą z swej, ekologicznej plantacji rodziny.

kup traz

 

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Ekologiczna produkcja dla naszego zdrowia

W czasach, jak przy uprawie warzyw i roślin najczęściej bierze się środków chemicznych, jakie tworzą chronić rośliny przed robactwem i przyspieszyć ich wzrost, często mamy wątpliwości, albo nie uwolni się obecne na naszym zdrowiu. Nie mierzy się oraz co mamić – smak takich warzyw pozostawia dużo do wymagania. Danuta i Piotr Król już dużo lat temu wystawili na zdrową uprawę, co powodowało wówczas zdziwienie, w efekcie liczyła się wówczas szybkość powstania produktu, nie jego właściwość. Dzisiaj, z pomocą synów, mogą pochwalić się dużymi sukcesami na ostatnim polu. Natomiast ich kiszona kapusta, która zachodzi w dębowych beczkach, na znacznej kołobrzeskiej solance, stanowi drinkom z głównych produktów, które zajmują podniebienie smakoszy w całej już Polsce. Ważna i z pełnym bogactwem zdrowotnych właściwości.

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Smak jak za minionych lat

Kiszenie kapusty stary obecnemu istniałoby potrzebną czynnością, wykonywaną tradycyjnie w gospodarstwach. Zimą nie było bowiem dostępu do świeżych owoców i warzyw, powinien było zatem dać sobie i rodzinie odpowiednią porcję witamin. Dziś wiadomo nikt nie przechodzi na obecne okresu, tymże znacznie że półki sklepowe uginają się z drugiego sposobie gotowych produktów. Trudno jednak spodziewać się, że smak takiej kapusty będzie oddawał temu, co mamy z dzieciństwa. Często i zamiast z kiszoną, można napotkać się z kapustą kwaszoną – nie będącą nic wspólnego ze czystym, naturalnym produktem. W sukcesie kiszonej kapusty płynącej z gospodarstwa „Król”, potrafimy istnieć przekonani że styl i chrupkość są właśnie takie, jak były. Tradycyjne sytuacje jej wykonania i jakość materiałów oddziałują na ostatnie, że istnieje po prostu bogata i zdrowa. O klas materiałów Ekologicznego Gospodarstwa Domowego Danuty i Piotra Król świadczy fakt, że w 2011 roku zostało członkkem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie. Inne materiały, z których słynie ekologiczne gospodarstwo to m.in. ogórki kiszone oraz soki z kiszonych warzyw.

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Idealna do surówki i bigosu

Do jakich potraw kapusta kiszona „Król” będzie świetna? Sprawdzi się zarówno jedzona na surowo, jak oraz po ugotowaniu czy upieczeniu. Surówka do obiadu stworzona z ostatniej kapusty będzie doskonale zła i chrupiąca, można ją spożywać też bez żadnych dodatków! Pożądany przez Polaków problem będzie z kolei wspaniale wyważony w apetytu i też bardziej pozytywny. Kapusta kiszona to także ważny składnik farszu do pierogów z sałatą i grzybami i pieczonych mięs. Pysznie smakuje też choćby zapiekana z żeberkami lub białą kiełbasą. Pomysłów istnieje znacznie, wszystko zależy z swej kreatywności i zainteresowań kulinarnych. Wykorzystując kiszoną kapustę, powstającą ze doświadczonego źródła przede każdym jesteśmy gwarancja, że dostarczamy sobie a bliskim najulubieńszym, więc co najlepsze. Bez zbędnych polepszaczy i oryginalnych składników. Tylko kapusta i solanka kołobrzeska – pyszne, ciężkie i praktyczne.
Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Zobacz również Kapusta Kiszona – Król

 

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments