70 88 77 582 w 34
wiślij sms o tresci WNIOSEK na 7393 (3.69 zł za sms)

Kapusta kiszona król sklep Karlino

Kapusta kiszona król sklep Karlino

Kapusta kiszona taka jak dawniej

Właściwości lecznicze kiszonej kapusty są powszechnie znane. Istnieje obecne też popularny składnik wielu tradycyjnych, polskich potraw. Wśród wygodnych w interesach kiszonek różnego pochodzenia naturalną perełką jest kapusta kiszona pochodząca z Ekologicznego Gospodarstwa Domowego Danuty i Piotra Król. Stary i własny sposób produkcji sprawiają, że jest toż niewątpliwie duży produkt, o wyjątkowych walorach smakowych i prozdrowotnych.

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Wysoka zawartość witaminy C

Kapusta kiszona jest odpowiednim składnikiem stosowanym w naszej kuchni, który zazwyczaj spożywa się jesienią i zimą. Dlaczego? Kiszonki zawierają cenne probiotyki, które zasiedlając naszą florę bakteryjną tworzą własną obronę przed sezonowymi infekcjami i podnoszą odporność przeciwko wirusom. Ukiszona (nie kwaszona!) kapusta jest mocną skarbnicą dobrze przyswajalnej witaminy C, a ponadto rutyny, jakie są znanymi składnikami aptecznych tabletek na siłę. Zamiast więc sięgać po medykamenty, właściwie jest spożywać kapustę kiszoną, która jest w smaku niskokaloryczna i lekkostrawna. Najlepiej przy tym znajdować kapustę ze doświadczonych źródeł, takich jak teraz Ekologiczne Gospodarstwo Domowe Danuty i Piotra Król, spotykające się w Kinowie, nieopodal Kołobrzegu. Kapusta „Król” jest kiszona tradycyjnie w dębowych beczkach, a zastosowane do jej realizacji główki wychodzą z swej, ekologicznej plantacji rodziny.

kup traz

 

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Ekologiczna produkcja dla naszego zdrowia

W czasach, jak przy uprawie warzyw i roślin najczęściej bierze się środków chemicznych, jakie tworzą chronić rośliny przed robactwem i przyspieszyć ich wzrost, często mamy wątpliwości, albo nie uwolni się obecne na naszym zdrowiu. Nie mierzy się oraz co mamić – smak takich warzyw pozostawia dużo do wymagania. Danuta i Piotr Król już dużo lat temu wystawili na zdrową uprawę, co powodowało wówczas zdziwienie, w efekcie liczyła się wówczas szybkość powstania produktu, nie jego właściwość. Dzisiaj, z pomocą synów, mogą pochwalić się dużymi sukcesami na ostatnim polu. Natomiast ich kiszona kapusta, która zachodzi w dębowych beczkach, na znacznej kołobrzeskiej solance, stanowi drinkom z głównych produktów, które zajmują podniebienie smakoszy w całej już Polsce. Ważna i z pełnym bogactwem zdrowotnych właściwości.

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Smak jak za minionych lat

Kiszenie kapusty stary obecnemu istniałoby potrzebną czynnością, wykonywaną tradycyjnie w gospodarstwach. Zimą nie było bowiem dostępu do świeżych owoców i warzyw, powinien było zatem dać sobie i rodzinie odpowiednią porcję witamin. Dziś wiadomo nikt nie przechodzi na obecne okresu, tymże znacznie że półki sklepowe uginają się z drugiego sposobie gotowych produktów. Trudno jednak spodziewać się, że smak takiej kapusty będzie oddawał temu, co mamy z dzieciństwa. Często i zamiast z kiszoną, można napotkać się z kapustą kwaszoną – nie będącą nic wspólnego ze czystym, naturalnym produktem. W sukcesie kiszonej kapusty płynącej z gospodarstwa „Król”, potrafimy istnieć przekonani że styl i chrupkość są właśnie takie, jak były. Tradycyjne sytuacje jej wykonania i jakość materiałów oddziałują na ostatnie, że istnieje po prostu bogata i zdrowa. O klas materiałów Ekologicznego Gospodarstwa Domowego Danuty i Piotra Król świadczy fakt, że w 2011 roku zostało członkkem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorze Zachodnie. Inne materiały, z których słynie ekologiczne gospodarstwo to m.in. ogórki kiszone oraz soki z kiszonych warzyw.

Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Idealna do surówki i bigosu

Do jakich potraw kapusta kiszona „Król” będzie świetna? Sprawdzi się zarówno jedzona na surowo, jak oraz po ugotowaniu czy upieczeniu. Surówka do obiadu stworzona z ostatniej kapusty będzie doskonale zła i chrupiąca, można ją spożywać też bez żadnych dodatków! Pożądany przez Polaków problem będzie z kolei wspaniale wyważony w apetytu i też bardziej pozytywny. Kapusta kiszona to także ważny składnik farszu do pierogów z sałatą i grzybami i pieczonych mięs. Pysznie smakuje też choćby zapiekana z żeberkami lub białą kiełbasą. Pomysłów istnieje znacznie, wszystko zależy z swej kreatywności i zainteresowań kulinarnych. Wykorzystując kiszoną kapustę, powstającą ze doświadczonego źródła przede każdym jesteśmy gwarancja, że dostarczamy sobie a bliskim najulubieńszym, więc co najlepsze. Bez zbędnych polepszaczy i oryginalnych składników. Tylko kapusta i solanka kołobrzeska – pyszne, ciężkie i praktyczne.
Kapusta kiszona król sklep Gryfino

Zobacz również Kapusta Kiszona – Król

0 0 votes
Daj ocenę

 

Subscribe
Powiadom o
guest

0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments